V petek, 27. novembra 2021, je pod vodstvom poljske šole potekalo video srečanje učencev iz Grčije Italije, Poljske, Slovenije in Turčije. Naslov srečanja je bil »Eco friendly« v povezavi s prehransko piramido. Cilj srečanja je bil spoznati zdrave prehranske vire iz domačega okolja in tradicionalne jedi. Učenci so se na srečanje pripravljali z različnimi načini predstavitev, pri čemer so bili zelo izvirni. Pokazali so, da so zelo spretni pri uporabi sodobne tehnologije. Z vsebinami so obogatili znanje o pomembnosti posameznih sestavin naše vsakdanje prehrane in prehrane v sodelujočih državah. Nekaj učencev je zapisalo vtise o srečanju.

Srečanje se je pričelo ob 9.20. Učenci smo se zbrali v računalniški učilnici, kjer smo se v parih vključili na zoom srečanje z naslovom »Eco friendly«. Srečanje smo začeli z reševanjem križanke, ki jo je za nas pripravila grška šola, našo križanko je reševala poljska šola. Enako so si jih med seboj izmenjale tudi ostale države. Nadaljevali smo s predstavitvami po stopnjah v prehranski piramidi. Predstavitve so mi bile zelo všeč. Zelo zanimivo je bilo poslušanje angleščine tujih učencev, pa tudi uradnih jezikov sodelujočih držav. Učenci smo se med sabo nekoliko spoznali, si izmenjali mnenja, predvsem pa preživeli zanimivo dopoldne. Izvedela sem kar nekaj stvari s katerimi se sodelujoči učenci ukvarjajo, oz. dejavnosti, ki jih izvajajo na šoli. Celotno srečanje mi je bilo zelo všeč, bilo je poučno ter zanimivo. Srečanje se je zaključilo okoli 11.15.
V letošnjem šolskem letu je v načrtu, da se bo šest učencev naše šole odpravilo v Italijo. Upamo, da bo to tudi mogoče.

                                                                                                                                              Karmen, 8.a

Bilo je zelo zanimivo, kljub manjšim tehničnim težavam je bilo lepo zopet videti učence in učitelje iz drugih držav, ki smo jih malo spoznali že lani. Vesela sem, da sem se naučila nekaj novega o kulturi v vsaki državi, kar me tudi zelo zanima. Upam, da bo še več takih priložnosti, ker je vedno zabavno in poučno.

                                                                                                                                              Živa, 9.b

Meni je bilo zelo všeč. Tudi kar nekaj sem se naučil o jeziku in o prehranski piramidi. Jaz bi v prihodnosti imel še več takih srečanj saj mi je všeč srečevanje s vrstniki iz drugih delov Evrope.

                                                                                                                                              Tim, 9. b

 

Zapisala: Andreja Strgar

(Visited 25 times, 1 visits today)
Dostopnost